دسته‌بندی نشده

معرفی بازی های فکری کارتی

1.بازی اونو (UNO)

UNO در زبان ایتالیایی و اسپانیایی به معنای «یک» است. در این بازی خبری از مهره‌ها، صفحات بازی یا حتی سکه‌ها نیست بلکه شما تنها تعدادی کارت بازی دارید. جالب است بدانید که بازی اونو به حدی جذاب و هیجان‌انگیز است که می‌تواند ساعت‌ها شما را سرگرم ‌کند.

شاید برایتان سوال پیش آید که چرا این بازی را به‌عنوان بازی فکری کارتی ایرانی معرفی کرده‌ایم؟ محبوبیت بالای این بازی باعث شده تا بازی فکری کارتی ایرانی اونو هم روانه بازار شود.

شما می‌توانید این بازی را در جمع‌های ۲ تا ۱۰‌ نفره انجام دهید. اما هرچه‌قدر تعداد بازیکنان بیشتر باشد، این بازی هیجان‌انگیز‌تر است. در صورتی برنده بازی خواهید شد که بتوانید تمام کارت‌های دستتان را قبل از سایر بازیکنان تمام کنید و UNO بگویید.

2.گنج‌های پنهان لوتوس (Hanabi)

 یکی از جذاب‌ترین و متفاوت‌ترین بازی‌ها برای من همیشه لوتوس یا هانابی بوده. این بازی دو تا پنج نفره که توسط نشر نهالک تولید و منتشر شده، شامل یک دسته کارت هست که در پنج رنگ و از هر رنگ از شماره یک تا پنج وجود داره. به اضافه هشت ژتون لوتوس و سه ژتون هما.

هدف در این بازی اینه که بازیکن‌ها با همکاری هم از بین کارت‌های توی دستشون از هر رنگ از عدد یک تا پنج رو به ترتیب در زمین بازی بچینند. ممکنه بگید خب اینکه کاری نداره! اما نکته اینجاست؛ که بازیکن‌ها کارت‌های توی دستشون رو به پشت می‌گیرند و خودشون نمی‌بینن چه کارت‌هایی دارند و فقط کارت‌های بقیه بازیکن‌ها رو می‌بینند.

حالا یه ذره گیم پلی جون گرفت نه؟! اما همش این نیست. نکته دیگه اینکه اگر یک بازیکن به هر دلیلی به اشتباه یک کارت رو بازی کنه (یعنی مثلاً اگر از کارت آبی هنوز عدد دو رو زمین نیست عدد سه رو بازی کنه و توالی رو بهم بزنه) یکی از ژتون‌های هما می‌سوزه. این ژتون‌ها در واقع میزان جون شما در بازی هست و اگر هر سه ژتون از بین بره تمام بازیکن‌ها می‌بازن و بازی به اتمام می‌رسه.

اما شما یک فرصت راهنمایی هم دارید. بدین شکل که هر بازیکن تو نوبت خودش می‌تونه یا یک کارت از دستش رو بازی کنه یا به یه بازیکن دیگه راهنمایی بده. راهنمایی دادن هم به این شکل هستش که یا رنگ رو میگیم یا عدد و هرچقدر از اون انتخاب ما برای راهنمایی تو دست اون بازیکن هست رو کامل باید بگیم. مثلاً اگه انتخاب کردیم که عدد یک رو بگیم باید هرتعداد کارت یک اون بازیکن داره (از هر رنگی) بهش بگیم. با هربار راهنمایی یک ژتون لوتوس می‌سوزه و ما فقط هشت تا از این ژتون‌ها تو بازی داریم. اما یک کار هم هست که باعث میشه ژتون لوتوس برگرده و زنده بشه. اونم این که بازیکن در نوبت خودش میتونه یک کارت رو بسوزونه. از هر عددِ هر رنگ چندتا تکراری در بازی هست و ممکنه یکی از اون‌ها رو زمین باشه. بنابراین به بقیه‌اش دیگه نیازی نیست. اگر بازیکن بوسیله راهنمایی‌های دیگران تونست بفهمه که کارت تکراری تو دستش داره میتونه تو نوبتش یک کارت تکراری رو بسوزونه و یکی از ژتون‌های راهنمایی رو برگردونه.

انقدر بازی می‌کنیم که یا ژتون‌های هما تموم بشه و ببازیم! یا بتونیم تمام پنج رنگ رو کامل کنیم (عمراً) و یا کارت‌های دسته وسط (بانک) به اتمام برسه.

لوتوس یکی از بهترین بازی‌های کارتی در سبک Co-Up یا همکاری هست و گیم پلی فوق‌العاده‌ای رو منتقل می‌کنه. پیشنهاد می‌کنم حتماً لوتوس رو تجربه کنید.

ناگفته نماند که لوتوس براساس بازی هانابی ساخته شده و فقط تم و تصویرسازی تغییر کرده. و واقعاً این محصول نمونه خوبی از هانابی هست.

3.زیرخاکی (Dead Man’s Draw)

بازی دو تا چهار نفره زیرخاکی اوایل همین امسال توسط تیم رومیز طراحی و توسط تیم مستفیل تولید و منتشر شد. این بازی براساس Dead Man’s Draw ساخته شده و تم و گرافیک از نو طراحی شده. کل بازی زیرخاکی شامل یک دسته کارت زیرخاکی هست به اضافه کاشی(تایل)های انگشتری که روش دوم بازی هست و مثل یک اکسپنشن می‌تونید بعد از چند دست به بازی اضافه کنید.

سبک بازی Push Your Lock یا شانست رو امتحان کن و Take That یا تو پاچه کردن هست.

جریان از این قراره که کارت‌های زیرخاکی شامل ده مدل زیرخاکی هستند که از هرکدوم از عدد دو تا هفت وجود داره، به جز سکه که ارزش بالایی داره و از عدد چهار تا نُه ازش موجود هست. همچنین هر زیرخاکی یک قابلیت ویژه داره که در دو کارت راهنما توضیح داده شده. برای شروع پایین‌ترین عدد هر زیرخاکی رو جدا می‌کنیم و دسته کارت‌های سوخته رو تشکیل میدیم و به موازات دسته کارت‌های اصلی با فاصله قرار میدیم.

هر بازیکن در نوبت خودش از دسته کارت‌های اصلی شروع می‌کنه به کارت رو کردن. با رو شدن هر کارت، قابلیت اون زیرخاکی بلافاصله اجرا میشه و بعد میریم برای رو کردن کارت بعدی. به همین شکل تا جایی ادامه میدیم که یا یک زیرخاکی تکراری بیاد و کل کارت‌هایی که رو شده رو از دست بدیم و نوبتمون تموم بشه. و یا قبل از اینکه این اتفاق بیفته دیگه بیشتر از این ریسک نکنیم و بگیم که می‌خواهیم کارت‌ها رو جمع کنیم. در این صورت هرچی کارت رو کردیم رو برای خودمون جمع می‌کنیم.

این بازی دقیقاً تقابل حس ریسک پذیری با محافظه‌کاری شماست. اینکه چقدر حاضرید خطر کنید و کارت بیشتری جمع کنید، در حالیکه ممکنه با یک کارت تکراری همه‌اش از بین بره. انقدر این کار رو ادامه میدیم تا کارت‌های دسته اصلی تموم بشه. در نهایت بالاترین عدد از هر زیرخاکی که تونستیم جمع کنیم رو جمع می‌زنیم،بازیکنی که بیشترین امتیاز رو داره برنده است.

جذابیت گیم پلی این بازی به قابلیت زیرخاکی‌هاست. مثلاً شما می‌تونید یه کارت از زمین یه بازیکن دیگه بگیرید و بسوزونید یا کارت رویی دسته اصلی رو اول ببینید بعد اگر خواستید رو کنید یا یک کارت از زمین خودتون رو بازی کنید و باعث قابلیت بعدی بشید. همین قابلیت‌هاست که جریان بازی رو می‌سازه و در کنار اون استرس کارت رو کردن یا ریسک نکردن، زیرخاکی رو به یکی از جذاب‌ترین بازی‌های کارتی تبدیل می‌کنه. روند بازی به قدری سریع هست که می‌تونید خیلی سریع یک دست رو تموم کنید یا قبل از بازی اصلی برای دست گرمی بازی کنید. همچنین به خاطر بسته جمع و جوری که داره همه جا می‌تونید ببرید و برای هر جمع و هر سنی هم مناسبه.

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *